Skip to content

Kylskåp

Under juli och augusti så är det normalt mycket fuktigt i luften. Vi brukar då få problem med isbildning på bakstycket av kylskåpet.

Om det sker, sänk termostaten på kylskåpet till 1 och låt den stå så tills isen försvunnit. Så länge som det är is i kylskåpet kommer smältprocessen att hålla kylskåpet kallt. Det kan en eller två dagar innan isen är borta.
När isen försvunnit sätt termostaten på 2 eller strax under. Det är där den bör stå. Om den står högre börjar isbildningen i bakstycket oavsett hur lite man öpnnar kylskåpet under dagen.

Personligen så har vi följande taktik när vi är nere på sommaren:
Vi använder kylskåpet ute för vatten, läsk, öl och andra föremål som man hämtar hela tiden. Vi har isbitar i frysen ute till dricka.
Vi använder kylskåpet inne för matlagningsvaror etc och saker som man kanske inte hämtar ut hela tiden. Då kommer kylskåpet inne att fungera som allra bäst och hålla en bra temperatur.

Trackbacks

Inga trackbacks

Kommentarer

Visa kommentarer som Rak | Trådad

Inga kommentarer

Författaren tillåter inte kommentarer till denna artikel

Lägg till kommentar

Omslutande asterisker markerar text som fetstil (*ord*), understruken text görs med hjälp av _ord_.
Standard emoticons som :-) och ;-) konverteras till bilder.
E-Mail addresses will not be displayed and will only be used for E-Mail notifications.
To leave a comment you must approve it via e-mail, which will be sent to your address after submission.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Form options